7 unge fik en prøvetur som Natteravn

7 unge fik en prøvetur som Natteravn

02-07-2015
Natteravnene i Frederikshavn har givet en stor oplevelse til 7 unge udviklingshæmmede elever fra Socialpædagogisk Kollektiv i Ranum, der arbejdede med et tema om kriminalitet. De havde planlagt at besøge Kragskovhede Statsfængsel og kontaktede Natteravnene, fordi de gerne ville slutte dagen af med at høre om Natteravnenes ”arbejde” og de ville også gerne med ud og gå en tur i byen.

Trods den korte varsel stillede Natteravnene op en onsdag aften i februar med et foredrag og nogle friske Natteravne, der havde tid og lyst til en lidt anderledes Natteravne-vandring, fortæller Lillian Andreasen, formand for Natteravnene i Frederikshavn, der her beskriver, hvordan aftenen forløb.

”De 7 unge udviklingshæmmede i 20 års alderen og deres 2 pædagoger var meget interesserede i, hvad der blev fortalt om Natteravnene og konceptet for Natteravnene, og spørgelysten var stor.
Efter foredraget blev holdene registreret i logbogen, og Natteravnejakkerne blev fundet frem.  Det blev en oplevelsesrig tur for de unge mennesker.
På denne onsdag aften blev der godt nok kun delt en enkelt slikkepind ud, men et af holdene mødte en ung mand, der roste Natteravnene for deres arbejde, ved at give dem tommelfingeren opad. Det var stort og et ekstra plus for de unge, at de fik anerkendelse på turen rundt i byen” slutter Lillian, formand for Natteravnene i Frederikshavn.

Aftenen sluttede af med kaffe, sodavand og kage samt de sidste spørgsmål og uddeling af gaver. Det var trætte, men glade unge mennesker, der satte sig i bussen og startede den godt to timer lange køretur tilbage til Ranum.

Dette er et godt eksempel på, at lokale Natteravne har stillet op og givet en flok unge udviklingshæmmede en oplevelse bag kulisserne, og vist dem hvordan vi tager ansvar.